A Projektről

A beruházásunk legfontosabb adatai

A kedvezményezett neve:

NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.

Zagyvakörnyéki Települési Szilárdhulladék – gazdálkodás Fejlesztése Társulás

A projekt címe:                                   „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Heves megye egyes térségeiben, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre”

A projekt azonosítója:                      KEHOP-3.2.1-15-2017-00026

A projekt tervezett

összköltsége:                                         4 120 000 000  Ft

A támogatás összege:                      3 699 911 286 Ft

A támogatás mértéke:                      89,803672 %

A projekt tervezett

befejezése:                                              2022. december 01.

Néhány gondolat a fejlesztésünk hátteréről

 A 37 tagtelepülésből álló Zagyvakörnyéki Önkormányzati Társulás megalakulásától kezdve kiemelten nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy egy élhető, tiszta környezetet biztosítson a térség lakosainak.

A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően a projektben érintett települések egészén elérhetővé vált egy Európai Uniós szintű korszerű hulladékkezelési rendszer. A jelenlegi beruházás ezt egészíti ki, a támogatás révén lehetőség nyílik az elmúlt évek eredményes beruházásainak továbbfejlesztésére, új, még inkább környezetbarát hulladékgyűjtési és – kezelési rendszert megvalósítva a térségünkben.

A beruházás megvalósulásával teljesül a Hulladékgazdálkodási törvény előkezelésre, hasznosításra vonatkozó előírása, ezáltal hatékonyabb üzemeltetés válik lehetővé.

Jelen projekt az Észak- magyarországi régióban Heves megye, Nógrád megye, Pest megye és Jász-Nagykun-Szolnok területeit érinti, még korszerűbb és biztonságosabb hulladékgazdálkodást nyújtva az ott élő több mint 95 000 lakos számára.

A beruházás során megvalósuló tevékenységek

A fejlesztés révén tovább emelhetjük a régió hulladékgazdálkodásának színvonalát új hulladékszállító járművek megvásárlásával, technológia gépek beszerzésével és további építkezésekkel, telephelyfejlesztésekkel. Bővül tehát a meglévő gyűjtési és szállítási eszközparkunk, a lakosság új gyűjtőedényeket, házi komposztálókat kap, új eszközökkel biztosítjuk a begyűjtés és a hulladékkezelés hatékonyságának növelését. A lakosság körében kiosztásra kerülő 12500 db szelektív edénynek köszönhetően kényelmesebb és esztétikusabb formában valósulhat meg az elkülönített hulladékgyűjtés. A házi komposztáló edényzetek beszerzésével jelentősen csökkenthetjük a mindennapi tevékenységeink következtében keletkező hulladékunk mennyiségét.

A projektben résztvevő települések

Apc, Bér, Boldog, Buják, Csány, Csécse, Ecséd, Egyházasdengeleg, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Galgahévíz, Hatvan, Héhalom, Heréd, Hévízgyörk, Hort, Jászfényszaru, Kál, Kálló, Kerekharaszt, Kisbágyon, Lőrinci, Nagykökényes, Nagyréde, Nagyút, Palotás, Petőfibánya, Rózsaszentmárton, Szarvasgede, Szirák, Szűcsi, Tura, Vácszentlászló, Vámosgyörk, Vanyarc, Zagyvaszántó, Zsámbok